Philippe Van den Bossche

we are vgd

"VGD creëert een dynamische omgeving, waarin een werknemer veel vrijheid krijgt om het door hem of haar gewenste pad te volgen. VGD stimuleert ook ondernemerschap bij zijn werknemers en geeft hen de kans om zelf initiatieven te lanceren."

Philippe Van Den Bossche

Philippe Van den Bossche

Business Area

CFO Services

Deze geëngageerde bedrijfsrevisor begon zijn carrière na zijn Master TEW behaald te hebben in 2006 en een Master in Advanced Accounting in 2007. Het behalen van zijn titel als bedrijfsrevisor in 2013 was dan nog eens de kers op de taart!

Philippe startte zijn carrière als auditor bij VGD in 2014 na 7 jaar te werken bij Vias, wat later opgeslorpt werd door KPMG. Naast zijn taken als auditor bij VGD, ligt Philippe ook aan de basis van de nieuwe business line CFO Services die adviesverlening verzorgt op vlak van managementrapportering, procesverbetering en consolidaties.

VGD creëert een dynamische omgeving, waarin een werknemer veel vrijheid krijgt om het door hem of haar gewenste pad te volgen. VGD stimuleert ook ondernemerschap bij zijn werknemers en geeft hen de kans om zelf initiatieven te lanceren.

Heel goede sfeer over de kantoren heen, waarin mekaar ondersteunen en helpen centraal staat. De collega’s komen goed overeen, waardoor de aanwezigheid en de sfeer op activiteiten buiten het werk steeds top is. Ik organiseerde vorig jaar voor het eerst een skiweekend voor kantoor Gent, waarbij we met een 14-tal enthousiastelingen naar de Alpen vertrokken zijn. Dit weekend was een enorme voltreffer en alle deelnemers zijn alvast opnieuw ingeschreven voor de volgende editie, aangevuld met collega’s die spijt hadden van het missen van de vorige editie.

Veel variatie in het werk. In de ochtend kan ik een meeting hebben met een klant rond een procesverbetering, terwijl ik in de namiddag samen met marketing een plan voor CFO services aan het uitwerken ben, gevolgd door het opzetten van een management rapportering voor een andere klant. Dankbaarheid van de klant wanneer je een oplossing kan bieden voor een probleem waarmee hij zit. Vele klantcontacten, waarbij medewerkers van klanten soms ook bijna collega’s kunnen worden. 

Veel van de vrije tijd wordt opgeslorpt door de kindjes, maar ik tracht nog éénmaal in de week basket te spelen en regelmatig eens een (ski) weekendje mee te pikken.

Ik ben iemand die enorm graag dingen organiseert. Dat kunnen projecten zijn op het werk, maar bv. ook reizen. Ik hou ervan om alles tot in de kleinste details te proberen organiseren. Zo organiseerde ik vroeger in de studententijd o.a. skireizen voor enkele honderden studiegenoten. Dat houdt ook in dat ik vaak nood heb om nieuwe ervaringen op te doen, culturen te ontdekken, verschillende soorten opdrachten uit te voeren, … 

“Toon inzet en initiatief, dat wordt altijd beloond binnen VGD. Tracht je nieuwe collega’s ook buiten het werk te leren kennen (bv. op de vrijdagavond drink), dat zal het plezier op het werk enorm doen toenemen.”